YETİŞKİN VE ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİNDE YAPAY ZEKA UYGULAMALARI

dcm3.jpeg,

dcm2.jpeg

YETİŞKİN VE ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİNDE YAPAY ZEKA UYGULAMALARI

Günümüz teknolojileri içinde son 10 yılda hızlı bir ivme kazanan yapay zeka sistemleri sağlık alanında da her geçen gün önemli bir yer tutmaktadır. Yapay Zeka, görevleri yerine getirmek için insan zekasını taklit eden ve topladığı bilgilerle kendisini kademeli olarak geliştirebilen sistemler veya makineler anlamına gelir. Toplum içerisinde bilinen alt dalları makine öğrenmesi ve derin öğrenme olarak görülmektedir. Diş Hekimliği’nin ağız, diş ve çene radyolojisi bilim dalında sıklıkla kullanılan radyolojik görüntüler üzerinde diş hastalıklarının etiketlenmesi ve yapay zeka sisteminin eğitilmesi sonucu geliştirilen “Dentistoday” programı ile diş hekimlerinin hastalarının tanısında yapay zeka desteği sunulmaktadır.

Tubitak-1507 TEYDEB destek programı hakkı da kazanan Dentistoday programı geliştiricisi Aident Sağlık ve Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Geliştirme İth İhr San Tic Ltd Şirketi ile T.C. Sağlık Bakanlığına afiliye olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Üniversitesi Hastanesi Tacirler Eğitim Vakfı (TEV) Sultanbeyli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi arasında Yapay Zeka destekli bu programın kullanım anlaşması sağlanmış ve halkımıza hizmet konusunda bu önemli teknolojiden yararlanılmaya başlanmıştır.

Kamuoyuna saygılarımızla…

Başhekimliği